Foto's

BOLIVIË


Bolivië is een prachtig, authentiek en boeiend land. Als je overdag door het Andesgebergte reist, krijg je mooie vergezichten om van te genieten. De jongste jaren is het wegennet flink uitgebreid en verbeterd, maar op vlak van veiligheid ontbreekt nog wel het een en het ander.


Bolivië verkennen kan niet aan het tempo van een citytrip. Bolivianen zeggen ons wel eens: "Jullie hebben een horloge, wij hebben de tijd."


Met uitzondering van de Salar de Uyuni is Bolivië nog niet ingepalmd door het massatoerisme. Dat heeft zijn voordelen als je naar het authentieke op zoek gaat. Zoek je comfort en klantvriendelijkheid dan zijn er wellicht betere oorden.


Een reis maken in Bolivië laat je niet meer los.


Soms beleven toeristen een cultuurshock omdat reizen door Bolivië niet vrijblijvend is. Dat hoeft de pret niet te bederven. Het kan integendeel een eyeopener zijn. Kijk je met een positieve ingesteldheid naar mensen die vaak in  moeilijke omstandigheden leven, dan merk je ook hun levenslust, hun doorzettingsvermogen, hun ijver, hun kracht, hun gastvrijheid. Het kan ons ook aansporen en overtuigen om onze rijkdom met hen te delen.


Tip: Mensen die vrijwilligerswerk doen bij MMB, leren Bolivië kennen van binnenuit.